Kolorlokál

A 90-es években nagy menőség volt a Tilos Rádió. Új volt, más volt, tilos volt. Másképpen szólt, mások beszéltek, és másokat mondtak.  A Pillangó elős látásra és a Kolorlokál volt a két kedvencem a reggeli műsorok közül. Minél kevésbé ügy egy szabad rádió, annál jobb a világ.

kolorlokál_profilAz a normális, hogy egy ilyen közösségi rádió a közösség dolga, és nem lobogó a szabadság egén. Ha más médiumon is megszerezhető az információ, és közvetlen a hangnem, akkor a Tilos csak egy a sok hang közül. Szóval adddig jó, amíg nem nemzeti ügy, csak egy közösség ügye.
Nekem most ügy lett, mert tavaly év vége felé elkezdtem két barátommal műsort készíteni. Egy régi műsort, amibe új lendületet próbálunk vinni. Ez egy olyan hely, ahol arról beszélünk, amiről akarunk, ahogyan akarunk. Remélem, ez megteremti a saját közönségét. Lényegében egy heti polgári életmód magazinról van szó. Most, hogy a polgár fogalma kiment a divatból, és visszatért az emberek és a lakosság, ismét érdemes próbálgatni, hogyan is lehet az államtól független, szellemi és anyagi gyarapodást teremtő közösségként öntudatra ébredni. Szóval, egyértelműen rétegműsorról van szó.

Most kezd újra fontos lenni, hogy legyenek olyan fórumok, ahol szabadon lehet beszélni. Ahol nem a hivatalosság vagy a bornírt kereskedelmi média nyelven beszélnek az emberek. Próbáljátok ki!

Kolorlokál a Tilos Rádión minden szerda reggel 7-től 10-ig.

90,3FM vagy www.tilos.hu

Műsorarchívum

A fb oldal

Idén ezeket a zenéket játszottuk: Kolorlokál – Tilos Rádió 2014 

Random Posts

Loading…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.